Concurrentie moordend

Concurrentie energie moordend

In 2017 zijn er in Nederland meer dan 40 energieleveranciers landelijk actief. Naast de opkomst van prijsvechters is de concurrentie verder toegenomen door de toename van groene leveranciers, met groene stroom van eigen bodem. Nederlandse energieleverancier moeten ook een steeds zwaardere concurrentiestrijd voeren op basis van de welkomstcadeaus en actietarieven voor vaste contracten.

Prijsdruk hoog en kwaliteitsverschil laag

Als Nederlands huishouden kon je in 2017 gemakkelijk tot wel 300 euro besparen op je energie, in 2018 is dit alleen maar meer geworden. Ook door middel van cadeaus of slimme thermostaten kun je meer besparen op je energiekosten. In de strijd om de klant is de prijsdruk hoog en ligt ook de kwaliteit tussen de verschillende services hoog. Dit is de afgelopen jaren verder verbeterd. Bijna alle energieleveranciers scoren tussen de 7 en de 9 qua service.

Record aantal overstappers energie

De scherpe tarieven en de toegenomen populariteit van groene energieleveranciers en overstappen hebben gezorgd voor een recordaantal overstappers voor energie. Bijna een kwart meer consumenten stapte het afgelopen jaar via vergelijkingssites over naar een andere energieleverancier. Veel consumenten stappen over door de stijgende overheidsheffingen en belastingen. De tweede reden om over te stappen van energieleverancier is het wisselen van grijze naar groene stroom. Steeds meer huishoudens willen gebruik maken van groene stroom uit eigen land.

Profiteer van concurrentiestrijd energie

Door deze grote concurrentie strijd op de energiemarkt, zijn de energietarieven laag. Hier kun jij gemakkelijk van profiteren. Door een overstap te maken naar een andere energieleverancier, kun je zomaar tot 300 euro besparen op je energiekosten. Je maakt een vergelijking en krijgt de voordelige energietarieven direct te zien. Wil je een overstap maken, dan kun je dit regelen via een energievergelijker. Zij regelen alles voor je van de overstap tot aan de afhandeling. Vul je gegevens in op de website en start de vergelijking.

Weet zeker dat je nooit meer te veel betaalt voor je energie door het maken van een vergelijking en te profiteren van de lage energietarieven van dit moment. Binnen 5 minuten bespaar je zomaar tot 300 euro per jaar. Dat is toch mooi meegenomen, prettig geregeld.